Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Ευριά, η = δέντρο φυλλοβόλο, φέρoν 50ευρα







1.5 ευρώ το 1 λίτρο βενζίνης

1 ευρώ το 1.5 λίτρο νερού



Όταν αυτό που πίνει το αμάξι σου κοστίζει περισσότερο από αυτό που πίνεις εσύ, τότε κάτι πάει στραβά...

6 σχόλια:

  1. Ε τότε πιες λίγο νερό να συνέλθεις από την τιμή της βενζίνης:P
    Αρχικά νομίζω ότι κατά παράδοση στην Ελλάδα η βενζίνη ήταν πιο ακριβή απ'το εμφιαλωμένο νερό...οι λόγοι είναι προφανείς...νερό έχει η χώρα, βενζίνη όχι.
    Tο "κάτι συμβαίνει" είναι μια φράση που διαφέρει εκ πρώτης όψεως ελάχιστα αλλά έχει ουσιαστική διαφορά απ'το "κάτι πάει στραβά". Οι ανακατατάξεις στις τιμές είναι ένα φαινόμενο που δείχνει με οικονομικούς όρους γεγονότα και εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα σε τοπικό ή και σε παγκόσμιο επίπεδο. Με τη δική σου λογική, είχαν γραφτεί (για την Ελλάδα μιλάω πάντα) πριν δύο χρόνια περίπου αντίστοιχες απόψεις αλλά για διαφορετική σχέση τιμών μεταξύ των δύο αυτών προιόντων (τιμή νερού εμφιαλωμένου ίση με αυτή βενζίνης)...άρα, ή πάνε μόνιμως όλα στραβά με τις τιμές(δεκτό και αυτό) ή κλίνουμε προς τη δική μου άποψη.
    Καλά εμένα γενικά δε μου αρέσει αυτή η σύγκριση-εξίσωση αναγκών man/machine έστω και αν μιλάς για τον optimous prime :P
    Αν θες πάντως να το δούμε χιουμοριστικά και ελαφρώς μηδενιστικά όπως το έδωσες εξαρχής, φέτος έβρεξε πολύ νερό στην Ελλάδα και γέμισαν οι λίμνες αλλά δεν έβρεξε πολλά ευρώ και δίψασαν οι τσέπες μας αρχικά και κατ'επεκτασιν τα αμάξια μας.
    Πάντως με τις τιμές της βενζίνης στην Ελλάδα έχω ακούσει αλλά και μυρίζομαι ότι κάτι πάει στραβά (μεγάλο καπέλο στις τιμές κτλ)...ίδια φράση αλλά δεν έχω ίδιο έναυσμα σκέψης :P:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα αυτο που συμβαινει ειναι οτι παει (πολυ) στραβα η οικονομια της χωρας. Αρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. έτερον εκάτερον με την τιμή του νερού...
    Το γράφω και από πάνω, το νερό ήταν απ'όσο θυμάμαι και απ'όσο έχω ρωτήσει πάντα πιο φτηνό στη χώρα μας σε σχέση με τη βενζίνη:P
    Είναι ωραία η φράση, δραματική αλλά δε λέει κάτι επί της ουσίας. Σωστό συμπέρασμα μεν αλλά...δε συνδέονται μεταξύ τους οι δυο προτάσεις που οδηγούν σε αυτό (κατά την άποψή μου πάντα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. περιπου ισοτιμα ηταν νομιζω... μην ξεχνας πως δεν παει και πολυς καιρος απο τοτε που "τρομαξαμε" που η βενζινη περασε το €1... η τιμη του νερου δεν εχει αλλαξει απο τοτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αυτό που εννοώ αγαπημένοι μου φίλοι, είναι πως δε γίνεται κάτι το οποίο έχει δημιουργήσει ο άνθρωπος, καθαρά και μόνο για να ικανοποιεί τη μετακίνησή του, να καταναλώνει κάτι ακριβότερο από αυτό που καταναλώνει ο άνθρωπος. Καθαρά κοινωνική αναφορά με οικονομική προέκταση. Θα μου άρεσε να πω και για τις τιμές του νερού και της βενζίνης σε βάθος χρόνου, αλλά ασχολούμαι και με τα 2 μόνο τα τελευταία 6 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μια χαρα γινεται... για δες ποσο κοστιζουν τα καυσιμα των αεροπλανων

    ΑπάντησηΔιαγραφή