Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Your burning sun will never rise again...




Απευθείας στο ψητό. Οι Sublime δεν υπάρχουν. Στη θέση του Bradley Nowell (R.I.P) ένας τύπος που ακούει στο όνομα Rome Ramirez, 22 ετών, κιθαρίστας και τραγουδιστής κάποιων Dirty Heads. Και το όνομα των Sublime του 21ου αιώνα: Sublime with Rome.

Καταρχάς, συγχαρητήρια στο φίλο Rome που κατάφερε να κάνει το όνειρο μιας ολόκληρης γενιάς πραγματικότητα: να είσαι στους Sublime. Όχι κακιά φωνή, αλλά για τα δικά μου γούστα αδιάφορη, συμπαθητικός ρυθμικός κιθαρίστας με χλιαρά σόλο άνευ προσωπικότητας και προσωπικής πινελιάς. Αλλά και πάλι μπράβο του! Και το λέω χωρίς ίχνος ειρωνείας αλλά με διάθεση επαινετική και αρχηγική. Μπράβο του ξανά.

Φτύνω στη μάπα με ροχάλα μεγατόνων τον Eric Wilson και τον Bud Gaugh, μπασίστα και ντράμερ αντίστοιχα των Sublime και δημιουργούς του νέου ανεκδότου. Κακόμοιρες ψυχές ειλικρινά, με τα έπιπεδα της πρέζας στο αίμα να ακουμπάνε νέα επίπεδα, αποφάσισαν να βγάλουν εύκολα φράγκα. Ρε μπινέδες, είδατε τον McCartney με το Ringo Starr να λένε να βρούμε 2 κιθάρες και να κάνουμε πάλι τους Beatles? Να κάνει και ο Dave Grohl ακροάσεις για να βρει τον ανηψιό του Cobain να γίνει ένα καλό live τουλάχιστον. Μεγαλύτερο σεβασμό θα δείχνατε αν πηγαίνατε στον τάφο του Bradley και χέζατε. Δεν είμαι κολλημένος. Δεν έχω πρόβλημα μια μπάντα να αλλάζει κάποιο μέλος που έφυγε είτε από το γκρουπ, είτε από τη ζωή. (βλ. Avenged Sevenfold. Πέθανε ο ντράμερ τους, The Rev, και πήραν τον Portnoy των Dream Theater. Μαγκιά τους.) Όταν μιλάμε για τέτοιους μουσικούς όμως, δεν υπάρχει αντικατάσταση. Μάζι με την απώλεια του ανθρώπου/μουσικού, πεθαίνει και η μπάντα. Έτσι πάει ως ελάχιστος φόρος τιμής.

Φτύνω στη μάπα σας ξανά και ξανά. Και ίσως φτύνω και μένα που πριν από μερικές μέρες ο Green Onion με ρώτησε αν πρέπει να δει τους Sublime with Rome στο Λονδίνο ή να τους μποϊκοτάρει και απάντησα θετικά στο να τους δει.

Περιμένω τους Wolfgang Amadeus Mozart with Yanni...

Και για να μη φανώ υστερικός, δείτε και πείτε:





8 σχόλια:

  1. συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

    αυτό που συμβαίνει με τους sublime του 21ου αιώνα είναι στεγνή νεκρολαγνεία..
    θα έπρεπε να προσφέρουν στο κοινό και το σκήνωμα του Brad Nowell για προσκύνημα..
    Μεγάλη η χάρη του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ακούγεται πως θα φέρουν για περιφορά τον Άγιο Ιωάννη τον Κόλτρεην μέσα στο 2011...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ παλαιόφιλε Λονγκ Βαγγο. Έχεις καποιες σωστές παρατηρήσεις στο ποστ σου αλλα πιστεύω οτι μάλλον κάνεις κατάχρηση του πτύελού σου. Καταρχήν είναι τελέιως υποκριτικό να μιλάς για τα επίπεδα της πρέζας στο αίμα των εναπομείναντων sublime, τη στιγμή που ο Bradley πήγε απο overdose. Είναι σημαντικό να πούμε επίσης οτι οι κακόμοιρες ψυχές οπως τους αποκαλέις(Eric Wilson και Bud Gaugh) έχουν ξεκινήσει ενα project στο όνομα του Brad για άτομα με εξάρτηση. Και στο κάτω κάτω δεν προσπαθούν να κλέψουν κάτι. Εχουν δουλέψει σκληρά και αυτοί για το όνομα Sublime. Και κατα τη γνώμη μου ο τρόπος που έχουν χειριστεί μέχρι τώρα τις εμφανίσεις πιο πολύ σε φόρο τιμής μοιάζει παρά σε "σκατα στον τάφο". Οσο για το αν ο "Ρώμης" είναι άξιος η όχι, απλά πιστεύω οτι του έπεσε βαρύ όλο αυτό, όντας ένας σχετικά άπειρος καλλιτέχνης. Και συγγνώμη αλλά με τα λινκς δεν αποδεικνύεις τίποτα είναι απλά ένα τραγούδι απο ένα live. Τα σχόλια απο τις συναυλίες μέχρι στιγμής είναι θετικά και στις 9 Οκτωβρίου θα έχω και προσωπική άποψη..
    PS: Αυτό με τον Αγιάνη τον Κολτρεην είναι εξακριβωμένο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λοιπόν spiderpig χωρίς ιντερνετική ευγένεια...
    'Οταν μια μπάντα με ιστορία και παρελθόν διαλύεται ( ειδικά λόγω θανάτου βασικού μέλους) εγω προσωπικά το θεωρώ το λιγότερο γελοίο να την ξαναφτιάχνεις και να κρατάς το ίδιο όνομα.Φόρο τιμής αποδίδανε με τους Long beach dub allstars,που θα μπορούσανεν να παίζουν όσα κομμάτια sublime θέλανε, έχοντας μια ζωντανή μπάντα και όχι σέρνοντας το κουφάρι του παλιού μεγαλείου τους.Το ότι ξαφνικά αφοφασίσανε τόσα χρόνια μετα να κάνουν αναβίωση της παλιάς τους "αγάπης" εμένα μου φαίνεται καθαρά οικονομικό και καθόλου καλλιτεχνικό θέμα.
    Οσο για την φλωράτζα που πηρανε για τραγουδιάρη,άμα το φορτίο ήταν βαρύ για τις πλατούλες του να μην το έπαιρνε,επιοίκια και ανοχή εγώ προτιμώ να δείχνω σε "¨καλλιτέχνες" με ψυχή,όχι σε αρχαιοκάπηλους.
    Τώρα αν τα βίντεο από τα λάιβ , με τις τεράστιες αρένες γεμάτες πιτσιρικάδες που χορεύουν στους ρυθμούς 2 παλαίμαχων μεροκαματιάρηδων και ενός rockstar που είναι σαν να ερμηνεύει sublime σε live του Fame story,δεν κλωτσάνε στην αισθητική σου,δεν υπάρχει κοινός τόπος συζήτησης.
    Εγώ θα θα πήγαινα να τους δω μόνο για να γιουχάρω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ δεν βλέπω δυο παλαίμαχους μεροκαματιάρηδες και εναν rockstar οπότε μιλάμε σε διαφορετική βαση. Εφόσον τα 2/3 των sublime θέλησαν να δοκιμάσουν να πάνε την μπάντα παρα πέρα( χωρίς να είναι ασεβείς στον Brad), είναι δικαίωμα τους. Αυτοί ίδρωναν πάνω στη σκηνή επι 8 χρόνια για να ακούμε εμείς τα αλμπουμ τους μέχρι σήμερα.
    Σωστό η λάθος? ΔΕΝ ΞΕΡΩ..Η ιστορία θα δείξει..αυτό που ξέρω είναι οτι δεν τους αξίζουν οι ροχάλες και τα γιουχαρίσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν θέλανε να πάνε την μπάντα μπροστά θα βγάζανε καινούριο δίσκο.Στο site τους εγω δεν είδα ούτε ένα κομμάτι γραμμένο με την καινούρια σύνθεση,αλλά είδα ενα calendar τίγκα στα live - λιτανείες...Άντε να μας δείξει ο χρόνος πως θα προχωρήσει η μπάντα με τον να πάιζει το Date Rape σε διάφορα μέρη της Αμερικής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο δίσκος νομίζω θα κυκλοφορήσει αρχές 2011. Το panic είναι ένα απο τα καινούρια τραγούδια και πρέπει να ομολογήσω οτι είναι sublime σε όλα του..και ο ήχος και ο ρυθμός. Τέλοσπάντων, μη θέλοντας να καταντήσω γραφικός θα πώ ένα give them a chance και όποιος θέλει ας διαφωνήσει..
    Peace and Love to everyone

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. To link με την γνώμη του μαλάκα των linkin park τι ήταν,επίκληση στην αυθεντία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή