Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Ποιός το κάνει το καμός...?

Xθές αργά το βράδυ έψαχνα κάτι να χαζοδώ και έπεσα πάνω στο American Hardcore, ένα documentary για το hardcore punk στην Αμερική στις αρχές της δεκαετίας του 80.
Πολλά μεγάλα συγκροτήματα - bad brains, minor threat, black flag και μια τεράστια λίστα ακόμα με τα περισσότερα να μην ακούγονται και ένα τεράστιο μπαμ με ένα από τα πιο δυναμικά νεανικά αμερικάνικα κινήματα ever. Ούτε δισκογραφικές, ούτε ραδιόφωνα, ούτε Mtv μόνο μίσος για τον Reagan και λίγο πολύ για τα πάντα. Στις συναυλίες παρότι τα ναρκωτικά και το ποτό ήταν έξω από την κουλτούρα τους (!) δεν έμενε όρθιο τίποτα. Είναι φοβερό να βλέπεις να γίνεται της πουτανάρας μόνο και μόνο για την καύλα. Μου φάνηκε από τα πιο αληθινά πράγματα που έχω δει ποτέ.
Και έρχομαι σαν μαλάκας και λέω τωρα... Τα πράγματα γυρω μας είναι χειρότερα από ποτέ και παρόλα αυτά μέρα με την μέρα βολευόμαστε και πιο πολύ σε αυτό... Μέσα στο 2000 τι σκατά υπάρχει ώστε όχι να αλλάξει τον κόσμο αλλά απλά να μας καυλώσει...? Ποιά γαμημένη υποκουλτούρα σε κάνει να νιώθεις ζωντανός και όχι απλά νοσταλγός του rock n roll? Σε ποιά γαμημένη συναυλια θα ανοίξουμε τα κεφάλια μας με χαμόγελο και κέφι?
Έλα μου ντε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου