Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

μπλογκ και ζωή

Κυρίες και κύριοι,

Σήμερα θα επιχειρήσουμε να έρθουμε αντιμέτωποι με ένα απο τα ερωτήματα που πρόκειται να βασανίσουν την ανθρωπότητα τον αιώνα που διανύουμε. Όμως, ας κάνω μια μικρή εισαγωγή.

Τον προηγούμενο αιώνα, αυτόν που τέλειωσε πριν 10 χρόνια και που σημαδεύτηκε από φριχτά γεγονότα όπως ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος (ΠΠΠ στο εξής), ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος (ΔΠΠ στο εξής), η καταστροφή στο Τσέρνομπιλ (καλή ώρα) και το Γούντστοκ, τον προηγούμενο λοιπόν αιώνα οι σοφοί της ανθρωπότητας προσπάθησαν να απαντήσουν σε ένα υπαρξιακό ερώτημα.

Κυρίες και κύριοι,

Το ερώτημα που ταλαιπώρησε τους σοφούς μας ήταν το διάσημο και βαρύγδουπο: "αντιγράφει άραγε η ζωή την τέχνη ή η τέχνη τη ζωή;"

Αλλά αυτό λύθηκε.

Αυτό με το οποίο εμείς, η νέα γενιά, ερχόμαστε αντιμέτωποι είναι κρισιμότερο: "αντιγράφει άραγε η ζωή τα μπλογκ ή τα μπλογκ τη ζωή;"

"Σοφιστεία" θα πεί ο ένας. "Παραδοξολογία" θα πεταχτεί ο άλλος. "Είσαι καραγκιόζης" θα φωνάξει ο τέταρτος.

Κι όμως, αγαπητοί αναγνώστες. Το ερώτημα αυτό όχι μόνο έχει υπόσταση, αλλά έχει και σαφή απάντηση. Η ζωή αντιγράφει τα μπλογκ κύριοι. Πασιφανές.

Κυρίες και κύριοι,

Αγνοώντας τους άπιστους Θωμάδες ξεκινάω με γοργό βηματισμό την απόδειξη. Θα χρησιμοποιήσουμε μια μέθοδο γνωστή ως μαθηματική επαγωγή. Τι λέει αυτή η μέθοδος; Γι' αυτούς που αγνοούν τον αμύθητο πλούτο της μαθηματικής γνώσης (ξέρετε ποιοί είστε...) την συνοψίζουμε ως εξής:

Βαριέμαι να γράφω, διαβάστε.

Οκ, ελπίζω οτι έχει μείνει κάποιος που αγωνιά να μάθει την απόδειξη και συνεχίζει να κρέμεται απο τους τυπογραφικούς μου χαρακτήρες. Πρώτα αποδεικνύουμε τη βάση. Ότι δηλαδή εξ' αρχής η ζωή αντέγραφε τα μπλογκ. Πόσο εξ' αρχής; Μα, απ' τον πρώτο άνθρωπο, την εικόνα και την ομοίωση του Θεού, τον Αδάμ.

"Μα... υπήρχαν μπλογκ τότε;"

Φυσικά και οχι, χαζούλη. Γι' αυτό ο Αδάμ ήταν κάπως έτσι:



"Μα... που είναι τα ρούχα του;"

Εμ, δεν είχε sartorialist τότε να του δείξει πως ντύνονται.

"Μα... που είναι το ipod;"

Εμ, δεν είχε apple insider να μάθει οτι κυκλοφόρησε. Και φυσικά δεν είχε καν pitchfork να του πει τι να ακούσει.

"Δράμα"

Δεν λές τίποτα. Θα μπορούσα να πω οτι δεν είχε και facebook και γι' αυτό ξέμεινε με την Εύα (και τα γνωστά αποτελέσματα) αλλά το social networking θα το πιάσουμε άλλη φορά. Το θέμα μου είναι οτι χωρίς μπλογκ δεν υπάρχει ζωή. Γιατί, μεταξύ μας, ποιός θέλει να ζήσει έτσι; Χωρίς καν ένα /Film να σου λέει τι ταινίες να δεις... Χριστέ μου.

Που καταλήγουμε; Οτι η ζωή δεν αντέγραφε τα μπλογκ, επειδή πολύ απλά δεν υπήρχαν μπλογκ να αντιγράψει. Και γι' αυτό η ιστορία της ανθρωπότητας ήταν μια φρίκη. Υπάρχουν εικασίες πως είχε η Ατλαντίδα πολύ ικανούς μπλογκερς. Κρίμα που ποτέ δεν θα διαβάσουμε έστω και ενα ποστ τους.

Το επόμενο βήμα της μαθηματικής επαγωγής είναι μια υπόθεση. Έστω λοιπόν, πως απ' τη στιγμή που δημιουργήθηκαν τα μπλογκ η ζωή άρχισε να τα αντιγράφει. Καλώς ή κακώς αφού το λένε τα μαθηματικά το δεχόμαστε.

Όλα αρχίζουν να δένουν σιγά-σιγά, ε;

Φτάσαμε στο τελευταίο βήμα. Να αποδείξουμε οτι τώρα, η ζωή αντιγράφει τα μπλογκ, δεδομένου οτι τα αντιγράφει απο όταν δημιουργήθηκαν. Μα... δεν είναι αυταπόδεικτο; Κοίταξε μια γύρω σου.

Α γειά σου.

2 σχόλια: